ליצירת קשר השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    האם לפייסבוק יש עילת תביעה נגד אבי לן? בהחלט!

    האם יש למשתמשי פייסבוק עילת תביעה נגד סטטוסים מצייצים?

    בהחלט יתכן.

    כאשר אנחנו מחליטים לפתוח פרופיל בפייסבוק, אנחנו מתחייבים כלפי פייסבוק וגם פייסבוק מתחייבת כלפינו. ההתחייבויות ההדדיות הללו הוגדרו על ידי פייסבוק במספר מסמכים שונים: תנאי השימוש, העקרונות של פייסבוק והסטנדרטים הקהילתיים של פייסבוק.

    במסמך תנאי השימוש, אותו התחייב אבי לן לקיים, כפי שכולנו התחייבנו, קובעת פייסבוק כי נאסר על משתמש לפרסם פרסומים של צד שלישי ללא קבלת אישור מראש של פייסבוק.

    אבי לן, כידוע, השתמש בפייסבוק על מנת לבצע פרסום סמוי וכל זאת תוך עשיית עושר.

    סטטוסים מצייצים, הלכה למעשה, הפכו למתחרים (קטנים) של פייסבוק. הרי, פייסבוק עושה את הונה ועושרה מפרסומות שהיא מציגה למשתמשיה. עם זאת ובניגוד לאבי לן, פייסבוק לא מטעה את ציבור המשתמשים ומצהירה בגלוי על הפרסומות מטעמה.

    לעומתה, סטטוסים מצייצים השתמשו בפלטפורמה של פייסבוק תוך הטעיה של כלל משתמשי פייסבוק. על פניו, נראה לי כי אנו, המשתמשים אשר נחשפנו לסטטוסים מצייצים היינו למעשה צרכנים תמימים. סברנו לתומנו, שסטטוסים מצייצים מפרסמים סטטוסים ויראליים ברשת, משעשעים או מרגשים. לא מעבר לכך.

    אבל, אנחנו מגלים להפתעתנו שהיינו קורבן לשטיפת מח כביכול, שנבעה ממניעים כספיים בלבד. מדי יום, זרמו אלינו לפיד מסרים פרסומיים סמויים ולא בכדי, המחירון של אבי לן עבור פרסום סמוי זה כל כך יקר.

    האם אנו יכולים לתבוע את אבי לן בתובענה ייצוגית, בגין הטעיה צרכנית?

    בהחלט יתכן, שכן הוא הפר את הוראת סעיף 7 ג 1 לחוק הגנת הצרכן:

    פרסומת העלולה להביא אדם סביר להניח, כי האמור בה אינו פרסומת, יראו בכך פרסומת מטעה אף אם תכנה איננו מטעה.

    ליצירת קשר

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין